Interview: Allan Stage

allan
Lånt fra ChriChri.dk

En af grundene til at jeg bare måtte interviewe Allan fra den populære blog Fartilfirepiger.dk var fordi han er et perfekt eksempel på en mand som befinder sig i en kvindeverden og endda på mange områder. Allan er far til fire piger, han er gift og arbejder både med egen blog, men skriver også til ChriChri.dk. Jeg synes at det er bemærkelsesværdigt at en mand “tør” at være en del af kvindernes univers langt størstedelen af tiden og ikke blive skræmt væk af det og ikke føle sig mindre mandig.

Jeg spurgte ind til det at være far og hertil svarede Allan “Jeg er tosset med at være far til fire piger, nuvel kan jeg stresse lidt over teenageårene som først kommer om lang tid.” Uden selv at have børn, så har jeg så meget respekt for at være far til intet mindre end fire skønne damer. Jeg har ikke selv været den letteste teenager af slagsen, da jeg, som så mange andre kvinder, lider lidt af PMS og hormonudsvingninger. Jeg kan kun forestille mig, hvordan det bliver, når pigerne først bliver lidt ældre. Allans piger er dog ikke udelukkende til at lege prinsesselege, så der er også plads til at lege med gravmaskiner og helikoptere og der er intet pres eller krav om at være pige på en særlig måde. Pigerne har plads til at være lige præcis som de vil, så hvis fremtiden byder på sport, ballet eller noget helt tredje, så har de den fulde opbakning.

Medierne er ved at sprænges, når videoer af mænd som hjælper deres døtre med at flette hår eller enten får lagt neglelak på eller hjælper til. Senest var der stor opbakning til en far, som havde lært at sætte mange smukke opsætninger og flette datterens hår, som en måde at komme hinanden nær. Så når man nu har fire piger med langt hår og som sikkert også gerne vil have lagt neglelak i ny og næ, så er det altid underholdende at se mændene komme lidt ud af deres comfort-zone og prøve sig med nogle af de klassiske pigeting, men her er Allan heller ikke bange for at være en del af det: “Jeg forsøger at være så meget med til det meste. Jeg kan sætte en ok hestehale og har lært at flette hår. Neglelakken sidder ikke lige i skabet endnu, men jeg gør det, hvis de spørger efter mig.”

Der er ingen tvivl om at Allan befinder sig i godt selskab og hvem ville ikke prise sig lykkelig over at være omringet af kvinder? Den mandige side er ikke noget som bliver ramt og når tiden er til det, så trænes der lidt her og vennerne ses selvfølgelig også, men det lyder ikke til, at Allan har nogle problemer med at være sig selv og det er dejligt at opleve en mand, som hviler nok i sig selv. Man kunne jo umiddelbart godt tro, at man som den eneste mand blandt fem dejlige damer ville blive “overruled” eller at pigerne ville rotte sig lidt sammen, men grinende lyder svaret på det “Det er faktisk tit at min hustru bliver overruled og mine døtre er fars piger tit!”

Inden at bloggen opstod havde Allan brugt instagram som et medie til vise udsnit fra familielivet, men der manglede plads til at uddybe og derfor opstod ideen til bloggen. Det skulle være et sted, hvor tankerne om at være far, mand og menneske skulle uddybes og reflekteres over. Det var heller ikke noget, som var svært at gå ind i og til trods for de mange kvindelige blogs, så var det med til at gøre det sjovt for Allan. Der findes så mange blogs om at være mor og Allan kom med et friskt pust og et andet synspunkt. Støtten har været stor og en af nøgleordene for både blog og livet er ærlighed. Det var vigtigt at bloggen var ærlig lige fra begyndelsen og det var også vigtigt at være til stede og engagere sig i de mennesker, som gav feedback. Det er netop også det, som gør at Allan forsætter med at fortælle om familiens liv.

Da jeg spurgte Allan om et interview var det både et hurtigt svar og nogle utrolig søde ord omkring min blog. Det gjorde det til en behagelig oplevelse og ikke mindst, så var svarene ærlig og engageret, præcis som det Allan efterlever og det har jeg så stor respekt for. Det er altid dejligt at blive modtaget med respekt. I en verden hvor respekten fra begge køn nogle gange halter, så er det virkelig opløftende at møde mennesker, som har det som en særlig værdi og jeg ser meget op til Allan som både blogger og hans person. Jeg synes at det er så sejt at kaste sig ud i et kvindeunivers og ikke føle, at man skal bevise noget særligt, men bare at være ærlig og tale direkte fra hjertet. Jeg har selv to skønne niecer og hver gang de har været på besøg hos moster, så er alle kjoler hevet ned af bøjlerne og jeg er helt kulret over de mange historier, men det er samtidig også vidunderligt. Så jeg kan sagtens forstå, at det må være et privilegium at være far til fire smukke piger. Der er hvertfald ingen tvivl om at det er sådan Allan føler det. Der er så meget kærlighed og det er ikke noget som bliver lagt skjul på.

Følg Allan lige her:

Fartilfirepiger.dk

ChriChri klumme

Instagram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s