Min #Metoo historie

Jeg har været lidt i tvivl om, hvorvidt at jeg skulle dele min historie. Det er ikke noget, som ret mange ved og jeg er ikke så god til at tale om det. Jeg vil heller ikke give jer alle detaljerne, fordi det er jeg simpelthen for privat til. Alligevel vil jeg gerne sætte fokus på kampagnen om #metoo, som handler om at vise, hvor mange der rent faktisk er blevet udsat for seksuelle overgreb, chikane eller på anden måde fået overtrådt deres grænser seksuelt. Jeg synes også, at det er vigtigt at vi sætter fokus på, at det findes i mange forskellige udgaver og at mange ting kan føles som en krænkelse. Jeg er dog også enig i, at det kan være svært at sidestille at blive taget på i byen vs. en voldtægt. Det er forskellige grader af krænkelse. Nogle føler sig måske ikke krænket af en hånd på bagdelen i byen og andre gør. Seksuelle overgreb og krænkelse sker desværre hele tiden i alle mulige forskellige variationer, grader og på forskellige mennesker. Det handler bare ikke om offerets tøj, opførsel eller noget som helst andet.

Jeg har i mange år haft et forskruet forhold til min krop. Jeg har haft svært ved at kende mine egne grænser og hvornår jeg ikke syntes, at noget var rart længere. Jeg har derfor gang på gang overtrådt mine egne grænser og først bagefter siddet med et hul i maven, fordi at jeg burde have sagt fra. Jeg har også prøvet at sige nej, men i frygt for at blive forladt, så har jeg skiftet mening modvilligt. Jeg er blevet truet med ultimatum af at blive forladt eller gøre som der blev sagt. Jeg har været så bange. Så skræmt for ikke at være god nok eller leve op til den andens forventninger, at jeg har trodset min egen krop og mening. Jeg er ikke blevet voldtaget, men jeg føler, at jeg har “solgt” min krop og retten til et nej, fordi jeg ikke har følt mig tryg og fordi, at jeg var skrækslagen for ikke at blive elsket. Det har gjort, at jeg fik et hadefuldt forhold til min krop og mit indre. Det har gjort, at jeg ikke har vidst, hvornår det var mig, som havde lyst til noget og hvornår at det var pligtfølelse og en nødvendighed for at kunne blive ved med at blive holdt af. Jeg har stadig den dag i dag et forskruet forhold til seksualitet og hvad det vil sige at være intim med et andet menneske. Jeg er måske moden på mange områder, men min seksualitet halter efter og jeg er genert, berøringsangst og fralægger hurtigt mig selv og mine behov for at gøre den anden part glad. Jeg afholder mig lige nu fra at være intim med et andet menneske og jeg er ikke til one night stands, fordi jeg ikke kan finde ud af det. Jeg bliver tit misforstået, da mange tror, at jeg er frigid. Det er jeg ikke, men jeg har ikke meget erfaring for, hvad god sex og intimitet er. Jeg ved ikke, hvorfor at folk gør det og hvorfor at det er en god ting? Jeg har kun oplevet det smertefuldt – fysisk og psykisk. Jeg har kun oplevet, hvor jeg lukkede mig inde i mig selv.

Det her sker for mange. Det sker faktisk ret tit for nogen, hvor den som krænker er tæt på en. Jeg har betroet mig til få personer og fordi jeg ikke har lært mine egne grænser og ikke har haft muligheden for at sige nej, så har jeg gang på gang fået overskredet grænser. Jeg tror, at der er mange, som ikke tænker, at det kan være en partner eller lignende, som kan krænke, fordi man har jo selv sagt ja og det er en del af at være sammen. Det er det nødvendigvis ikke. Det skal jo være rart for begge parter. Jeg tror på, at når jeg får arbejdet lidt mere med denne her side af alting, så kan jeg åbne mig selv lidt mere op igen. Jeg tror på, at jeg nok skal opleve det, som så mange andre taler om. Jeg tror også på, at jeg nok skal blive mere moden og modig, men lige nu tager jeg det et skridt ad gangen. Jeg har haft perioder, hvor jeg spænder så meget op i underlivet af angst og “lad være med at røre mig” til trods for, at jeg bare har siddet i toget og at der ikke har været nogen tæt på. Jeg er begyndt at slappe mere af. Bare lidt mere. Jeg er så småt begyndt at løsne op og genfinde mig selv lidt mere. Det er svært, når man er kommet ud på et sidespor, men jeg har ikke lyst til at sælge mig selv. Jeg har heller ikke lyst til at blive nonne, så derfor øver jeg mig i at finde mig selv og mærke mig selv igen. Jeg har ikke lyst til at være en mands passive, fakende legetøj, men jeg vil gerne være en aktiv kvinde, som tør stå ved, at der også er en seksualitet inden i mig og at det ikke er skamfuldt. Det er nemlig helt okay.

Men ja, jeg kan godt sige #metoo. Jeg har oplevet lidt af hvert fra mænd i der tager på en i byen og til at blive frataget et valg, fordi jeg har været for bange til at sige mig imod. Jeg synes, at denne her kampagne er vigtig. Der ligger meget mere i min historie, men jeg har ikke lyst til at fortælle hver en lille detalje eller at udlægge nogen. Måske tør jeg åbne lidt mere op for det på et andet tidspunkt, men jeg havde brug for at uddybe lidt af min #metoo-historie, fordi måske giver det også nogle andre modet? Pas på jer selv. Jeg prøver hvertfald at passe bedre på og mærke mig selv igen. Det synes jeg ærlig talt, at jeg fortjener.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s