Interview: Sine Ginsborg


sinecover
Lånt fra Sines hjemmeside.

Jeg var så heldig at fange Sine Ginsborg til et lille interview. Det er ikke let at komme ind i branchen som makeupartist i dag. Det var det heller ikke dengang Sine Ginsborg startede. I dag er det begyndt at blive et mere udbredt erhverv at vælge, men sådan har det ikke altid været. Makeup har altid givet mig en stor glæde, men efter at have talt med Sine Ginsborg, så har jeg fundet min overmand. Det er helt utroligt, at møde en person, som brænder så meget for sit arbejde efter så mange år med det. Det er tydeligt, at Ginsborg brænder for makeuppens verden og at der er en helt særlig grund til at Makeupskolen også kom til på det rette tidspunkt.

Det virker ikke til, at det går hen og bliver kedeligt lige foreløbigt. Jeg er imponeret over Ginsborgs arbejde, fordi det er så veludført ned til mindste detalje gang på gang. Det er her, at man oplever at makeup og hår er meget mere end bare det. Det er kunst, det er kreativitet ud over alle grænser og det er en udtryksform på et andet niveau.


Du er jo uddannet hos Søren Hedegaard som frisør, hvordan fandt du vejen hen til ham? Og hvordan kan det være, at valget faldt på en makeupskole i London?

“Jeg fandt frem til Søren Hedegaard, da der på det tidspunkt ikke var ret mange uddannede makeupartister i Danmark. Han var frisør og makeupartist. Desuden var det også godt at kunne noget mere end udelukkende makeup. Branchen så noget anderledes ud for 25 år siden og makeupartister var ikke nær så udbredt et erhverv, som det begynder at blive i dag. Jeg vidste, at jeg ikke var interesseret i at blive frisør, men min frisøruddannede far havde præget mig nok til, at det var vigtigt at kunne et håndværk.  Jeg ville også gerne have en rigtig uddannelse i baggagen. Jeg brugte fire år i lære hos Søren Hedegaard, hvor jeg i min fritid arbejdede på TV-programmer som Eleva2ren og om onsdagen, når jeg havde fri, var jeg på Lykkehjulet. Jeg knoklede meget. Efter de fire år tog jeg til London på makeupskole. Det var stadig ikke så udbredt med makeupskoler, derfor endte jeg på skolen i London. Det var også en løsrivelsesproces for mig i forhold til at opleve noget mere ned Danmark.”

kjhgf
Lånt fra Sines Portfolie
Hvordan opstod drømmen om en karriere som makeupartist?

“Jeg kommer ud af en meget kreativ familie. Min far er frisør og min mor er designer. Jeg har længe haft en glæde, når det kom til makeup. Jeg har altid været lidt af en girly girl, som kunne lide at tegne og være kreativ. Jeg har haft et utal af sminkehoveder. Jeg boede senere i Frankrig, hvor jeg arbejdede som model. Dengang var det ikke en tilknyttet makeupartist til ret mange produktioner. Det var en eksklusiv ting, så jeg sminkede mig selv og satte mit eget hår. Jeg fandt meget hurtigt ud af, at jeg elskede at lave det på andre. Jeg går ikke selv med makeup udover lidt pudder på næsen, men det er det. Der er bare en stor glæde i det for mig, når jeg står på et set eller skaber looks på andre. Der er så meget diversitet og der sker altid noget nyt. Jeg kan selv bestemme mine arbejdstider nu og jeg er meget privilegeret i at kunne vælge opgaver, som jeg brænder for. Jeg har aldrig haft drømmen om at blive kendt eller lave makeup på de kendte. Jeg er heldig, at det er gået den vej, men det var aldrig målet. Mit mål var at blive dygtig og kunne mit håndværk, så skulle vejen nok vise sig.”

Er der en oplevelse som udmærker sig mere end nogen andre?

“Jeg har mange gode oplevelser. Jeg lever efter filosofien af, at alle mine opgaver skal tale til mig og ellers takker man hellere nej. Dog vil jeg sige, at førhen når vi rejste med produktioner, så var det lidt mere luksus. Økonomien da jeg begyndte i branchen var anderledes end i dag. Vi kunne godt tage en uge på location, hvor kun de to dage var arbejde, så man også kunne opleve destinationerne mere end i dag. Jeg vil dog også sige, at det som har udmærket sig mest i min karriere var, da jeg lagde makeup på Kronprinsesse Marys søstre og veninde til Kronprinsessens bryllup. Vi var et lille team, det var rammer som måtte overholdes, men det var en smuk, historisk begivenhed, som jeg blev en del af.”

Har du looks og stylings som du foretrækker mere end andet? Er der noget af det, som du tænker “gab, skal jeg virkelig det i dag..”?

“Nej. Jeg elsker at lave det hele. Jeg synes ikke, at det bliver kedeligt. Det kan godt være, at opgaven stort set er den samme, men ansigter er forskellige og ellers kan man ændre rækkefølgen. Der er så meget kreativitet i det og selv den mest simple makeup kan imponere.”

kljhcg
Lånt fra Sines portfolie
Hvordan opstod ideen til Sine Ginsborg Makeup School?

“Det kom sig af, at jeg gik på skolen i London. Det var en udemærket skole og jeg var glad for det, men jeg havde hele tiden en følelse af: “hvis det var min skole, så ville jeg…”. På den måde har jeg altid vidst, at jeg gerne ville starte en skole og jeg elsker at lære fra mig. Det handlede mere om timing og om at være klar. Jeg nåede til et punkt, hvor nu skulle det være og jeg kunne være denne her makeup-mama, som jeg gerne ville være for andre med samme drøm.”

Med alle de dygtige elever, hvad er så et af de mest vigtige råd, som du giver dem med på vejen?

“Jeg tager alle mine elever med på et shoot. Èn ad gangen. Det handler meget om at se en arbejdsdag, at lære teknikkerne og den rette opførsel. Jeg siger til dem, at de skal mærke efter, hvordan de har det den dag. Kommer de til at kede sig eller er det sjovt fra start til slut? Det er en hård branche og der er mange flere muligheder med makeup, så hvis de keder sig, så kan det blive endnu hårdere på den lange bane. Makeup er meget mere og så skal man måske bruge sin passion og glæde for det anderledes. De skal være ved at eksplodere af glæde og passion for at det kommer til at være rigtig godt for dem.”

njn
Lånt fra Sines portfolie
Branchen er jo hård og svær at komme ind i, men hvad tror du, at der skal til for de ny udklækkede artister til at de slår igennem?

“Tålmodighed. Masser af det. Man kan ikke bare tro, at man kan få et job efter at have fået et diplom. Det kræver rigtig meget øvelse og en masse af ens arbejde er gratis i begyndelsen. Så man skal være forberedt på at arbejde hårdt. Meget af det handler om netværk og at kende de rette forbindelser, som kan sætte en op med nogle andre. Man skal virkelig ville det og kunne vise meget mere en makeup, men også give det hele sit eget menneskelige præg, så folk har lyst til at booke en igen og igen. Så på den måde er det sociale også en rigtig vigtig del af det. Folk skal kunne lide både dig og dit arbejde.”

Hvordan har det været at kigge tilbage på din egen udvikling, hvad er der sket gennem årene?

“Jeg synes at jeg har udviklet mig med tiden. I 20’erne havde man hele tiden fingeren på pulsen og var opdateret. Jeg forholder mig stadig opdateret, men på en anden måde. Jeg har også fundet min egen stil, som er meget klassisk. Jeg har mit signaturlook som er den her meget naturlige hud. Det var et gennembrud i den tid, hvor man var meget makeuppet. Det har dog været lidt af en nemesis for mig, da jeg elsker at lave det og de muligheder det har givet, men der er også røget noget andet fra. Fordi mit repetoire er meget større end naturlig hud. Sådan er det jo. Men min udvikling har været at følge med tiden og forholde sig relevant.”

Du er jo også nomineret til årets Elle Style Awards igen i år. Vandt sidste år, har to priser og har været nomineret alle årene? Hvordan har det været?

“Det har været ærefuldt at få lov til det. Jeg bliver kun glad af det og det har været en vildt fed oplevelse. Jeg har nu vundet to gange, men jeg synes også bare det at have været nomineret har været en sejr i sig selv. Det viser, at jeg gør det godt, men jeg bliver nogle gange i tvivl om, hvad det er, jeg er nomineret for. Er det mit arbejde? Er det skolen? I sidste ende er det nok et mix af det hele og det kan jeg være stolt af. Jeg synes, at det er skønt, at Elle afholder det arrangement, da det er med til at hylde mange af de mennesker, som knokler i modebranchen.

For mange er selve modebranchen set udefra lidt overfladisk. Og ja, det er det også noget af tiden. Men det er også en branche fyldt med interessante mennesker, personligheder og hårdtarbejdende folk, som ikke kommer sovende til noget. Jeg mener, at man skal huske på at gøre det relevant for en selv. Hvis man synes at det er overfladisk, så må man lægge energi i at give mening og fylde andre steder. Jeg kan godt få få et lille prik i maven, når jeg står på morgen TV og der lige er blevet talt om noget alvorligt, for at de så vender over til mig, som skal snakke makeup. Men så sørger jeg får at hjælpe andre steder uden for mit job. Man kan godt vise, at de fordomme der er om branchen ikke nødvendigvis er sande. Det er bare noget, som man selv må tage ansvar for. Det synes jeg hvert fald selv, at jeg gør.”


Følg Sine her.

One thought on “Interview: Sine Ginsborg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s