Interview: Pia Storm

piastorm_zps5yzby5v2
Lånt fra Storms Magasin

Pia Storm har udgivet sin første bog “Vintage”, som handler om, hvordan man kan finde sin personlige vintagestil og hun guider igennem looks, items og steder af finde de perfekte ting. Bogen er den perfekte guide til dem, som gerne vil lære mere om vintage “samfundet”, som jeg kalder det. For det er et lille samfund mit i det store samfund. Det er en gruppe af mennesker, som er inspirerede af de forskellige æraer i tiden og “Vintage” er en håndsrækning for dem, som ønsker at blive en del af det og udforske sin egen personlige stil. Bogen blev en forlængelse til bloggen “Storms Magasin”, hvor der var mulighed for at gå i dybden med særligt udvalgte emner. Den har også den fordel at være en fysisk bog, som giver læseren en anderledes oplevelse. Bogen henvender sig til alle slags kvinder, men primært dem i alderen 20-50 år. Det handler nemlig meget om at få en bedre kropsforståelse og turde tage nogle chancer.

Jeg stødte på Pia Storms blog for noget tid siden og der læste jeg mange gode indlæg om både mode, men også om feminisme. Pia kalder jeg selv for “feminin feminist” og da jeg spurgte, hvad det indebar, sagde hun således:

“Jeg oplever gang på gang, at de maskuline værdier vinder frem i vores samfund og sjældent de feminine. De ærgrer mig at langt de fleste kvinder, vi fremhæver, ofte er kvinder som på den ene eller anden måde begår sig i en klassisk mandsdomineret verden.”

Det handler nemlig tit om de kvinder, som har knækket koden og har bevist sit værd i den mandsdominerede verden og iklæder sig cool suits, men som Pia siger, så er der intet i vejen med det, men der mangler lidt fokus på de feminine værdier. For det er okay at være kvinder uden at stræbe efter de maskuline værdier. Kvinder som ifører sig kjoler og rød læbestift skal tages mindst lige så seriøst, som de mænd der ifører sig jakkesæt.

Vintageuniverset blev åbnet op for Pia, da hun tilbage i 2012 købte en rød vintage-kjole fra FN92 i København. Det var hendes første besøg i butikken og det var kærlighed ved første blik. Da Pia prøvede den på første gang var det som om, at den var syet til hende. Den lynede op på letteste vis og komplimenterede lige netop hendes figur med den smalle talje, brede hofter og den lyse hud fik lov til at skinne igennem. Alt det som Pia satte pris på ved sig selv fik lov til at blive fremhævet på bedste vis og det gik op for hende, at hun rent stilmæssigt var født i det forkerte årti. Det er ydermere en måde at udtrykke de feminine værdier på og hun er endnu et bevis for at kvinder sagtens kan hoppe i kjoler og nederdele og stadig være mindst lige så dygtig som alle andre. Det blev særligt vintagekjoler, fordi kvaliteten er noget særligt og fordi snittet ofte er langt mere feminint end de ting, som findes i mainstream butikkerne. Det handlede også meget om at vintage er bæredygtigt og fordi, man får modehistorien med.

Pia har valgt aldrig at gå med bukser – præcis lige som jeg, der kun har bukser på sammenlagt fem gange om året. Det handler om, hvad man føler sig mest tilpas i og jeg kan nikke genkende til Pias udsagn “Jeg har aldrig følt mig tilpas i bukser og kjolerne fremhæver mine bedste sider, og så elsker jeg det feminine udtryk.”  Og som Pia også kom ind på, så kan man se både feminin og laber ud i bukser, men jeg er enig med hende og min feminine sige udtrykker jeg også bedst i kjoler og nederdele. Det giver noget andet og følelsen er bare bedre.

Når Pia gør sig et helt særligt fund, så opstår der det, som hun kalder “modemagi”. “Når man finder noget som både passer ens krop og personlighed, så opstår der modemagi. For mig findes det ikke i den konstant skiftende mode, men den personlige mode, som giver vedkommende en ekstra dimension”. Modemagi kan opstå, når man finder de helt rigtige ting og jeg tror at alle har oplevet det på et eller andet tidspunkt. Når man har købt et stykke tøj som smyger sig perfekt på kroppen eller når skoen bare sidder som den skal. Det giver bare en helt særlig følelse.

Når Pia ikke har travlt med Storms Magasin, arbejde og familie, så er hun også arrangør af den første og eneste vintage-messe i København. Det kom sig af, at hun flere gange havde besøgt den i Malmø og da den blev lukket ned, så måtte der ske noget her i København. Den havde sin første åbning i 2016 og blev gentaget i år med stor succes. Det handler om at fremvise dette lille “vintage samfund” som er i Danmark og give dem et sted at udfolde sig. Der er boder fra hele Danmark – butikker og private samlere. Det er en god måde at blive introduceret for vintage.

Så Pia Storm er et smukt bevis på at feminine kvinder også kan være ufatteligt seje, feminister og have mange bolde i luften til trods for at bære kjoler og læbestift. Hun er for mig et idol, for jeg bliver bekræftet i at jeg selv også skal tages seriøst og kan være mindst lige så dygtig og klog som alle andre – også selvom at jeg har et meget feminint udtryk, aldrig forlader hjemmet uden læbestift og har en milliard håndtasker derhjemme.

Et perfekt eksempel på “We can do it!”

Følg Pia Storm her eller gør dig selv en tjeneste og køb “Vintage”

Facebook 
Instagram
Storms Magasin
Køb “Vintage”
Vintagemessen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s