Tips til at få budget fashion til at se High End ud!

Der var et par stykker, som har skrevet og spurgt efter mine tips til at skabe high end på budget.

Mit første og vigtigste råd er: Styling!!

Styling er simpelthen nøglen til at skabe smukke looks for få penge som ser dyre ud. Det er så vigtigt at man hele tiden tænker i helheder. Stylingen ligger ikke kun i at tænke i tøjet. Det handler også om at tænke på, hvilke sko der skal til? Hvordan skal håret sidde? Hvordan skal min makeup være?

Det er de ting, som er med til at skabe selve helheden og få hele looket op på et nyt niveau.


Noget af det, som jeg gør, når jeg shopper er:

  • Start ved outlet/sale-kategorien.Sæt prisen til det, som man er villig til at give for det. Det sparer tid og så slipper man for at forelske sig i de dyre ting.
  • Se efter materialer.Ser det billigt ud? For nogle stykker stof kan aldrig styles på en pæn måde, hvis det ser for billigt ud. Polyester kan gå begge veje, enten så ligner det noget, der er løgn eller også kan det se meget pænt ud. Kig godt på billedet. Se også efter de materialer som ser dyrere ud – velour, imiteret ruskind eller læder, bomuld osv.
  • Hvordan ser det ud på catwalk-videoen?Har hjemmesiden sådan en, så er det en ide at se den igennem flere gange. Flapper det nogle steder, når hun går? Ser det underligt ud i ryggen? Laver lynlåsen ikke en fold, når hun står? De her ting kommer nok ikke til at ændre sig, når du får det på. Så væk med det.
  • Hvad skal det bruge det til?Hvad er lejligheden? Er det hverdag? Fest? Særlig anledning? Det handler nemlig også om at sætte tøjet ind i den kontekst, som det skal bruges i. Skal det bruges til fest, så må man også tænke i festlooks med håret og makeuppen.
  • Er der rabatkuponer, en medlemsrabat eller en rabatkode?Rigtig mange webshops har nyhedsbreve, hvor de sender koder ud eller særlige tilbud på de ting, som ikke er på udsalg. Shopper jeg f.eks på NA-KD, så søger jeg altid på Instagram, da de tit arbejder sammen med influencere, der har koder på mindst 15 % af prisen.
  • Hvad er der i skabet i forvejen, som kan style med den nye item?Det handler også meget om at huske på, hvad man allerede har. Jeg gennemgår tit, hvad kan jeg style disse bukser med – nååå ja, jeg har jo denne her top, den der strik, så har jeg den jakke og det ville nok også se meget fedt ud med det her. Det giver en diversitet i klædeskabet og det giver en muligheder. Jeg har bare stået med køb, som kun passede til én ting og det er lidt ærgerligt at begrænse sig selv så meget.
  • Detaljer gør en forskelHer mener jeg f.eks et bælte i en anden tekstur. Det kan være en stor halskæde, lange øreringe eller noget helt tredje. Det er de små detaljer, som kan få det til at se helt anderledes ud. Jeg har ofte bælte på til trods for at det ikke har nogen funktion, men måske skelner det noget eller måske er det det, som giver en kobling til skoene. Det kan også være at have neglelak på i samme nuance som læbestiften og nederdelen. Det giver en rød tråd, som gør mere end man lige regner med.
  • Prøv tingene på.Jeg lever efter at man skal udfordre sig selv, ellers så udvikler man sig ikke. Så tag mindst én ting med i prøverummet, som du normalt ikke ville gå efter, fordi hvorfor ikke? Hvad er det værste, der kan ske? At man griner af det eller at man hænger det tilbage, så afsted med dig! Prøv noget nyt, måske bliver du overrasket.
  • Få nu håret væk fra ansigtet og fremhæv dine yndlingstræk.Ja, det kan både forstås sammen, men også hver for sig. Men serisøst mange looks ændrer sig drastisk, når håret kommer væk og ikke bare hænger og klasker. Langt hår er flot, men der sker noget, når det bliver stylet eller sat op. Desuden så handler det også om at style efter ens krop og de ting, som man bedst kan lide ved sig selv. Jeg kan godt lide min ryg, mine kraveben og min talje. Derfor finder jeg tit ting med åben ryg, off-shoulder eller som går ind i taljen. Ikke nødvendigvis på samme tid, men you get the point. Kig på dig selv, fordi du har så mange fine træk, som du skal huske at nyde godt af!
  • Attitude!!Afslutningsvis, så handler det om attituden. Jamen, kan andre se det? JA! De kan så. Hvis du føler dig tilpas, så kan alle og enhver se det, fordi det stråler ud af alle knaphuller i dit tøj. Det gør at du løfter hovedet og smiler lidt ekstra, så hvis du føler dig selv, så føler alle andre dig også – og så er det ligemeget om det har kostet flere tusind eller 100 kr.

Det handler virkelig meget om at tænke ud af boksen og kunne se det for sig. Jeg sidder ofte på hjemmesider og drømmer mig væk i forskellige looks, fordi jeg kan se konteksten og hvordan jeg ville se ud i det. Jeg har nemlig altid shoppet lidt på et budget. Jeg bruger H&M, ASOS, NA-KD, MONKI og BOOHOO rigtig meget, når jeg shopper. Det er nok de primære hjemmesider.

Jeg har godt nok fået fortalt mange gange, at mine looks er så fine og jeg svarer næsten altid “det er bare fra *indsæt high street butik”, fordi det er hvad, jeg har penge til og så har jeg altid gerne ville have meget for få penge. Derfor tænker jeg på ingen måde i trends og tendenser, fordi jeg er inderst inde ikke så imponeret over det. Jeg vil hellere gøre min egen ting og få mine looks til at stråle af min personlighed. Så derfor har jeg ikke problemer med at shoppe i udsalg eller outlet, fordi nej, det er ikke in lige nu, men who cares? Så længe at jeg synes at det er fedt og det taler til mig, så er det da bedre end at skulle leve op til en tendens, hvor man ikke har det rart alligevel.

Jeg mærker mit tøj rigtig meget i den forstand, sådan lidt mindfulness omkring det. Jeg mærker efter, om det føles rigtigt – hvis ikke, så kommer det nok heller aldrig til. Hvis det gør, så er det rigtigt for mig. Måske er det ikke det for andre, men det er lige meget. Man skal altid tænke på, at det jo er én selv, der skal have det på.

De her looks har kostet mig meget få penge og er fra overstående shops, som jeg nævnte før.

Det første look her har en nederdel fra BOOHOO i PU leather, som altså er falsk læder. Jeg var lidt bekymret først, men styles den med en lækker strik, et bælte til at holde det sammen og i hår/makeup i 1960’er stil, så ser nederdelen ikke billig ud til trods for en pris på 180 kr
Strikken er secondhand fra Selected Femme og “nederdelen” er en bodyconkjole fra ASOS til 90 kr, som jeg har rullet ned og tilsat et bælte i stedet for. Det giver et Marilyn Monroe-ish look. Sorte detaljer fra sko og bælte giver et klassisk spin, som passer til stregen i strikken. Så selvom at jeg har en strik på, så fremhæver jeg min talje, så det ikke “bare er en strik”.
Sort nederdel med en sort bluse. Men er det så bare en almindelig t-shirt? Nej. Begge dele er i nogenlunde samme materiale, hvilket giver illusionen af et matchende sæt. Toppen har dog flæser på ærmerne og så har jeg bundet den op for at vise lidt hud og give et afbræk. Nederdelen kostede 150 og toppen 69 kr. Skoene er det der bryder looket med glimmer og pink – læberne er i samme pink som sløjfen.
Normalt en off-shoulderkjole fra H&M til 250 kr. Jeg tog stropperne ned og tilsatte et bælte med nitter for at fjerne lidt af prinsesse/ballerina-looket. Skoene matcher bæltet, ballerinaknolden matcher ballerinafarven i kjolen. Simpelt, men effektivt. Når jeg har off-shoulder eller stropløs på har jeg ofte håret oppe for at fremhæve mine kraveben, som er en af mine favoritting på min krop. Det ville være synd at skjule det bag en manke af hår.
En fin nederdel i tyl med broderier på. Den kostede knapt 300 kr fra H&M. Den får de flest komplimenter, fordi den er så fin i sig selv. Derfor matcher jeg den altid op med simple detaljer som her en guldsandal til 40 kr og en off-shoulder top til 59 kr. Tasken matcher det lyserøder i broderierne og det samme gjorde læberne den dag. Igen har jeg bundet min top op for at skabe et klart brud mellem hvor toppen stopper og nederdelen starter. På koldere dage har jeg en ruskindsjakke på i en støvet rosa.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s