Tænker du over disse ting om aftenen eller på en tur i byen?

Dette indlæg udspringer både i det tidligere indlæg
“Jeg er bange, når jeg går alene om aftenen” og en quiz som jeg tog på Buzzfeed. Quizzen har jeg smidt nederst i indlægget, så i kan se om i tænker over de samme ting.

Jeg synes, at det var uhyggeligt at jeg tjekkede 27 ud af 28 punkter af. Jeg tænker i forvejen meget, når jeg er i byen eller når jeg går alene. Jeg bryder mig ikke ret meget om det og jeg har flere gange krydset gaden, hvis der kommer en gruppe larmende mænd forbi.

Ingen siger, at de vil gøre mig noget, men det er angsten for, hvad der KUNNE ske.

Mig vs. dem er bare ikke en rar tanke, men den suser igennem min krop i det, jeg hører dem komme glade igennem byen. Jeg knuger min jakke tættere ind til kroppen og jeg kigger direkte ned i jorden. Det handler om ikke at få øjenkontakt eller skabe en mulighed for nogen til at kontakte. Jeg gør alt for ikke at sende en ubevidst invitation.

Headsettet er også mast ind i ørene, men uden lyd, så jeg stadig kan orientere mig og høre, hvis nogen skulle komme. Jeg kigger sjældent tilbage på den let oplyste gade, fordi hvis jeg ser en mand komme gående bare en anelse for tæt på, så rejser hårene sig på mig.

Jeg tager aldrig imod drinks, når jeg er i byen. A) fordi jeg ikke vil “købes” eller “tvinges” til at have en samtale med en og B) fordi de nogle gange står med den i hånden på forhånd og jeg ikke har styr på, hvad der skete fra baren og over til mig.

Jeg tager min veninde i hånden, når én af os skal på toilettet, især de steder, hvor det er unisex, fordi ingen af os vil trænges op i en krog derude.

Jeg har nogle gange ring på i byen eller siger “jeg har en kæreste”, fordi det er en lettere vej til at få dem til at lade en være. Det går hurtigere end, hvis jeg skal forklare, at jeg bare er i byen for at danse med min veninde.

Jeg tjekker ind på mine veninder, hvis de snakker med en fremmed og jeg skal altid sikre mig, at de er okay. Jeg har altid sørget for at en Tinder-date foregik i det offentlige rum, fordi jeg gerne vil have andre mennesker rundt om mig. Der er også flere, som vidste, hvor jeg var og hvad tid. Jeg sørgede for at sende et smiley, når det var fint og jeg ringede tit efter.

Jeg følges altid med mine veninder så langt vi kan, når det er mørkt. Jeg tager mig selv i at råbe “vil du ikke skrive, når du er hjemme?” til dem til trods for, at vi plejer at gøre det alligevel.

Den sorte, stramme kjole bliver hængende i skabet den aften, fordi det er for varmt til den lange frakke og en kort jakke duer ikke. Jeg ved, at jeg skal vente på toget, alene, senere. Jeg tager noget andet på, som jeg føler mig tryggere ved og venter med den sorte kjole til en dag, hvor frakken kan komme på eller jeg ikke skal være alene.

Hvorfor gør jeg de her ting? Hvorfor er jeg så hysterisk omkring det? Er jeg den eneste der gør det? Jeg ved godt, at det lyder voldsomt. Jeg synes selv, at det lyder af meget, når jeg skriver det her.

Jeg gør det, fordi jeg har hørt en milliard historier fra andre piger. Jeg hører, at de ikke tager den korte kjole på, fordi de er bange for, at den er for “udfordrende” eller “inviterer til noget”. Jeg hører om piger, som bliver raget på i toget, til trods for, at de bare er der. Jeg hører om piger, som ikke har kunne gå alene hjem om aftenen eller tage imod en drink. Jeg hører om piger, som bliver catcallet eller kaldt for “luder”, når de ikke svarer. Piger der bliver hevet i, når de danser eller som må gå hjem tidligere, fordi ens “nej” til drinks blev en udfordring for drengegruppen.

Jeg gør det også, fordi jeg selv er en af de piger, som har oplevet meget af overstående.

Så nej, for guds skyld, er det ikke alle mænd, der gør. Det er ikke alle, der føler overstående ting eller oplever det i samme grad eller tager det så nært, som jeg. Men det ændrer ikke på, at mange, især kvinder, tænker over, hvordan de er i nattelivet, fordi der er sket ting og fordi man gerne vil undgå, at det bliver en selv.


Du kan tage Buzzfeed-quizzen lige her. Hvor mange punkter kunne du tikke af?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s