Mode betyder noget fordi…

..fordi det giver mulighed til at vise hvem man er gennem tøj, makeup og accessories. Det er at kunne udtrykke sig, at skabe og kreere nye ting. Det er at få sin personlighed til at skinne igennem uden at sige  det med ord. Klæder skaber folk og det lever jeg efter. Jeg har altid haft meget mening om mit tøj og min fremtoning. Det har aldrig bare været tilfældigt og sådan har jeg det bestemt også nu. Mode er meget mere end sider i magasiner og modeller på catwalks. Mode er at kunne komme med budskaber, meninger og at være kreativ. Det er også at bare tøj og ikke noget der redder verden som sådan. Mode er kunst og skabt af så mange små dele. Det er helheder og det er fragmenter. Mode kan et eller andet og jeg har altid haft en stor passion for det.

Hvad der måske bare ligner stof syet sammen så det ligner noget beklædning for andre har kunne sende kuldegysninger ned ad ryggen på mig. Modemagasinernes billedserier er skønhed trykt på papir. Jeg kan blive helt forfjamsket over at se en smuk kjole eller ved tanken om at få lov til en dag (håber jeg) at stå i en Valentino-kreation. Det er måske “bare” et brand, men det er langt mere end det. Det er tanker sat i verden, det er modehistorie og det er udtryk for langt mere end det blotte øje. Modehistorien reflekterer i den grad også, hvordan at samtiden har været. Kvindernes mode har i den grad vist, hvordan kvindernes rolle har været. Store dele af historien byder på korsetter for at hæmme at kvinder var andet en smukke kreaturer, som mændene kunne nyde at se på.

1920’ernes flapperdresses med lav tajle vidende derimod om frigørelse og at kvinderne fik lov til at være praktiske.
1930’erne derimod fandt korsetterne frem igen og kvinderne var atter i hjemmet. Krisetiden gjorde at de kvinder som havde fået jobs i 1920’erne ikke kunne beholde dem, fordi det var mændene der havde krav på dem. Modereklamer og magasiner viser, hvordan kvinderne skulle snørres ind igen og hæmmes.
En ting som varede længe og først for alvor i 1970’erne blev der brændt BH’er og unisex blev indført som begreb. Mode viser gang på gang, hvordan tiden har været og hvordan det langt hen ad vejen bliver cirkuleret. Hvad der var smart i 1970’erne er blevet moderniseret og vupti så har vi “Boheme” og flowy dresses igen.

Mode for mig er også bare så stor en del af at være mig. Jeg har kigget i modemagasiner lige siden at jeg var en lille pige. På et tidspunkt i mit liv tog det overhånd, fordi jeg gerne ville ligne pigerne i magasinerne, men sådan har jeg det heldigvis ikke længere. Jeg har altid elsket at få nyt tøj, at sætte hår og lægge makeup. Jeg synes at det er en fascinerende branche og verden. Jeg synes at det er så smukt, når man ser lange kjoler stylet med det ene og det andet. Der er så meget æstetik i det. Jeg har leget med påklædningsdukker som lille og jeg har mangt en gang leget udklædning. Jeg har listet mig ind i mors klædeskab og snuppet kjoler, sko og alt muligt andet, mens jeg twirlede rundt foran spejlet. Jeg har lyttet opmærksomt og opslugt, når min mor, mormor eller oldemor har fortalt om, hvad de havde på, da de blev gift eller skulle være fine.

Min mor har også altid været god til at sy tøj til mig, da jeg var yngre. Hun har kælet for detajlerne og sørget for, at jeg altid var fin. Det har været med til at give mig mit instinkt for styling i dag og fordi jeg altid har haft meget at sige, så har jeg også altid fået lov til selv at klæde mig på. Jeg har haft frie hænder gennem min opvækst. Jeg har haft min punk periode, hvor det var tutus og trøjer med katteøre på. Jeg har været meget neutral og med på de trends, som alle andre var og jeg har fundet mig selv. Jeg er modern vintage og jeg er feminin. Nøgleordet for min stil er nok mest af alt feminin. En følelse som bunder dybt hos mig og jeg kan ikke tage noget på eller style noget uden, at jeg skal få følelsen af at være kvindelig. Selv jeans og t-shirts skal parres med et par stiletter og røde læber, fordi så føler jeg mig feminin.

Jeg har altid været overdressed og jeg mener ikke, at man kan blive for meget.

Jeg går op i, hvordan jeg tager mig ud, men jeg elsker da også at sidde hjemme med et hyggesæt på. Jeg er måske også ret upraktisk i min stil, fordi jeg tripper rundt i høje hæle og skørter der suser i vinden, men det er en del af at være mig og jeg vil ikke bytte det for noget andet. Jeg lader andre være praktiske og så kan jeg gøre mit. Jeg kan heller ikke deale med uniformer på en arbejdsplads, fordi det hæmmer så meget af min kreativitet og personlighed. Det er ikke lige meget med, hvad jeg har på og det er ikke ligemeget med, hvilken følelse det giver mig. Jeg har dage, hvor jeg kan skifte tøj 17 gange, fordi følelsen ikke er rigtig. Det er måske ikke helt forkert eller dårligt, men det er ikke rigtigt. Jeg kan mærke skiftet med det samme, at jeg får det rette på. Nogle gange finder jeg aldrig noget og så må jeg leve med det den dag og andre gange så sidder den i skabet med det samme. Jeg elsker at kigge på tøj i flere timer på hjemmesider. Jeg fylder kurven uden at købe noget, men jeg drømmer om, hvad jeg kan have de forskellige ting på til og hvordan jeg vil se ud i det. Jeg drømmer om scenarier, hvor jeg har en specifik kjole på og håret er sat. Jeg elsker derfor også events, hvor jeg kan gøre noget ekstra ud af det. Jeg drømmer om, at jeg en dag skal til events, hvor jeg kan have gallakjole på og se virkelig laber ud. Jeg vil gerne stå til en premiere til et eller andet og være iklædt en custommade Lasse Spangenberg kjole opkaldt efter mig og one of a kind.

Mode fylder så meget af min krop, min sjæl og mit hoved. Jeg ved, at jeg vil arbejde med det og jeg ved at jeg gerne vil være en del af den verden, som bringer moden ud til andre mennesker.

Tænk engang, hvis mit navn står i en byline eller at jeg har været en del af det, som bliver udgivet og står op hylderne rundt omkring. Mode for mig er min passion, min stemme og mit kald.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s