20. dec – Jobsøgning var en emotionel oplevelse!

Okay, så mit indlæg omkring jobbet har fået mange dejlige beskeder og en god del trafik. Det gør mig virkelig glad, at i er så engageret i mit liv og de mål, som jeg opnår.

Det har været helt vildt at få stillingen hos Estée Lauder og nu hvor der er kommet lidt mere styr på tingene, så kan jeg bare glæde mig endnu mere.

Der bliver sådan, at jeg starter d. 24. februar ude på kontoret.

Jeg starter dog mit EUX grundforløb på ZBC d. 13. januar, som så kører fem uger frem. Det er et grundforløb, hvor jeg skal igennem erhvervsøkonomi, IT og noget kontorrelateret. Det er underligt, fordi jeg normalt aldrig har gået op i sådanne fag, men jeg glæder mig faktisk rigtig meget til den del også.

Jeg glæder mig til det hele faktisk. Jeg glæder mig til at lære noget nyt og at få en masse ny viden og erfaring, som jeg kan tage med videre. Jeg havde dog aldrig nogensinde regnet med, at det her ville blive min vej, men se nu her.

 

Nå, men det jeg gerne ville skrive lidt om, er faktisk den del, hvor man søger jobs og hele den proces, som ligger i det. Det er nemlig meget hårdere end man regner med.

Jeg har igennem mit jobsøgningsforløb ikke været på dagpenge. Jeg har klaret min økonomi hele året igennem min blog og lidt freelancearbejde. Jeg valgte at undgå dagpenge, fordi jeg vidste, at de ville få mig til at søge jobs, som var udenfor de områder, som jeg gerne ville ind i.

Jeg har hele tiden gerne ville nogen fashion/beauty relateret og helst ikke noget, som bestod i at stå i butik. Den tid er forbi. Jeg har intet imod mennesker, men jeg kan ikke den form for kundearbejde mere.

 

Men det har været en proces, hvor jeg virkelig også har haft mange tårer ind over. Det har været hårdt, fordi hver gang, at jeg har søgt et job, så har det været fordi, at jeg gerne ville det og fordi jeg håbede inderligt.

Jeg har fået mange afslag og der var endda én dag, hvor der kom fire oven i hinanden. Det er svært at holde gejsten, når man konstant føler, at man ikke får chancen for at vise, hvor gerne man vil det og hvor meget energi man har.

Man har kun så og så meget plads at skrive på til hver ansøgning og man skal både nå at fortælle om kompetencer, personlighed og motivation. Det må ikke blive for overfladisk, men det må heller ikke blive for langt.

Det må heller ikke være alt for arrogant, men man skal samtidig vise en god selvtillid.

Jeg har også søgt jobs, som jeg nok godt vidste ikke ville blive mig. Og jeg har søgt jobs, som jeg faktisk ikke helt forstod, hvad gik ud på, fordi beskrivelsen var enormt vag. Jeg har søgt jobs, hvor jeg måtte spørge ind til afslaget og fået fortalt, at jobbet krævede en specifik uddannelse, som ikke stod i beskrivelsen.

Og så lad mig lige komme ind på alle de titler, som jobs har i dag.

WHAT THE LIVING HECK IS GOING ON….

Det er blevet så avanceret og alting skal hedde noget smart. Det hele skal være på engelsk og jeg har endda hørt, at man kan battle med titler i forhold til, hvilken løn og status lige netop den titel har.

JESUS!!

Hvordan skal man finde rundt i det?

Da jeg var til samtale i Magasin, spurgte hun mig: “Hvilket job ville jeg kunne bringe til dig, som ville gøre dig glad?”

Og jeg følte mig så lost, fordi jeg ikke kunne svare på det med en titel. Jeg måtte blankt indrømme at alting er blevet så avanceret, så selvom jeg er ung, så kan jeg slet ikke følge med.

 

Men jobsøgning har været en kamp, fordi jeg har ikke bare skrevet ansøgninger, fordi jeg skulle. Jeg har lagt så meget tid og energi i dem alle. Jeg har lavet fine forsider, skrevet personlige ansøgninger, tilpasset mit CV og fået Keywords ind over. Jeg har skrevet ansøgninger på engelsk og jeg har lavet portfolier, anbefalinger og meget andet.

Jeg har virkelig knoklet for det og det har været frustrerende med alle de lukkede døre, hvor man ikke engang nåede at vise, hvem man var. Jeg har kigget efter jobs hver dag og jeg har nogle dage søgt flere på én dag.

Jeg har søgt ude af min komforzone og jeg har tænkt nyt hele tiden. Jeg har virkelig været i mange spændende afkroge af jobsider, fordi der måtte der være et eller andet. Jeg har virkelig været opgivende og alligevel har jeg bare håbet på, at der ville være nogen, som turde tage chancen med mig.

Det var der endelig. Men jobsamtaleprocessen var også benhård. Først at være nervøs for første samtale. Så var jeg hård ved mig selv, fordi jeg følte det gik dårligt. Så fik jeg anden samtale og var nervøs. Jeg skulle tage to tests inden da og jeg var så nervøs for, hvordan det gik på før, under og efter. Anden jobsamtale gik godt, men hvad syntes de?

Så gå i fem dage og vente på et svar. Jeg anede ikke, om det var mig eller om de var gået med en anden.

Er du vanvittig, hvor har jeg haft hovedpine og ondt i maven, fordi jeg har været spændt og nervøs hver dag i de tre ugers tid, som det stod på med Estée Lauder.

Det var en forløsning uden lige at få chancen og at få lov til at slippe for at kigge jobs hver dag og skrive ansøgninger her og der.

Så pyyyyyha! Jeg gjorde det. Det var hårdt, men alt gik som det skulle i sidste ende.

Liste over jobs, som jeg har søgt. (Muligvis dem alle)

  • Scoop Models – Model Agent
  • Elite Models – Model Agent
  • Elite Models – Dresser til Elite Models Look (fik det, men det var én dag og jeg troede at jeg kunne nå at vise mig inden at de valgte en model agent. Det viste sig at de brugte et rekrutteringsbureau)
  • Strøm Store – Digital Content Creator
  • Lyne & Lindberg – Writer & Editor
  • Aller Media – Projektleder (tror jeg)
  • Illum – Uopfordret (marketing)
  • Magasin – Uopfordret (marketing – fik en uforpligtende samtale)
  • Magasinet Fit Living – Journalist
  • Spalt PR – Account Manager
  • Birger Christensen – Back Office Assistant
  • ARKK – Social Media & Communication associate
  • Gonzo Media – Projektleder
  • Sui Ava – Office Manager
  • Art Management – Assistent
  • Vocast – Lifestyle Researcher
  • Chanel – Customer Service Assistant
  • Dr – Youtube vært
  • Goodiebox – Happiness Helper
  • Dansk Mode og Textil – Kommunikationsmedarbejder
  • Le Management – New Face Agent
  • Estée Lauder – Brand Office Trainee

 

Forsider på ansøgninger inkl. detaljerne på hvorfor siderne er lavet, som de er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s